Lifestyle

Groningen na Corona

We zitten er helaas allemaal midden in….. Corona.

Inmiddels zitten we bijna allemaal al een aantal week in ‘lockdown’ en vervelen wij ons tot het uiterste. Ook missen we ons normale leven en alles wat daarbij komt kijken. We denken nu al over de dingen die we gaan doen zodra het virus over is. 

Maar hoe leuk is het als we activiteiten gaan doen die we nog nooit hebben gedaan. Tijdens deze coronacrisis ben ik erachter gekomen dat ik nog veel meer leuke dingen uit het leven kan halen en nog veel meer leuke en mooie dingen kan gaan bezichtigen, daarom heb ik voor jullie hier een aantal leuke dingen te doen in Groningen op een rijtje:

1. Het Groninger museum

Het Groninger museum is denk ik wel het mooiste museum in Groningen. Hier kun je dan ook mooie tentoonstellingen bekijken. De tentoonstellingen veranderen om de paar maand. Persoonlijk vind ik dat ze vaak leuke dingen tonen, en voor de goedkope entreeprijzen zou ik zeker het museum bezoeken. De prijzen zijn als volgt: 

  • Normaal: €15,- 
  • Studenten & CJP: €10,- 
  • Studenten studerend in Groningen:  GRATIS 
  • kinderen t/m 18 jaar: GRATIS 

De eerste volgende tentoonstellingen na corona zijn:

  • Rolling Stones – unzipped 
  • Stranger Things – mode en design 

https://www.groningermuseum.nl

2. Het kattencafé op z’n kop

Het kattencafé op z’n kop is een café in Groningen waar je gezellig samen met de katten een high tea kunt benuttigen of een lekkere dag hap. Ook heeft het café evenementen zoals: cats & yoga, movie night & poezen Bingo. Superleuk en schattig om te doen! 

De entree om het café binnen te gaan is gratis wel is het handig om te reserveren het kan namelijk zo zijn dat het café vol is en je niet meer naar binnen kunt. 

https://opznkop.nl

3. Escape room

Bij break-out Grunopark in Harkstede zijn verschillende leuke escape rooms. Zo heb je de escape from mars room, escape the bar room en de escape the classroom. Ook zijn er arangementen die je kunt boeken waar meerdere activiteiten in zitten zoals een pubquiz, ook is dit natuurlijk inclusief eten en drinken. Superleuk om een dagje heen te gaan! Dit park is makkelijk met de bus te bereiken vanuit het centrum van Groningen. Neem dan lijn 5. 

Voor meer informatie & prijzen kunt u de website checken 

https://breakout-grunopark.nl

4. Dot Groningen

Het Dot is een leuke en sfeer volle ontmoetingsplek in Groningen. Je kunt hier lunchen, dineren en heerlijk borrelen. Als achtergrondmuziek hebben ze live dj’s en artiesten. MAAR, wat er ook in het Dot is te vinden is iets heel erg bijzonders. Ze hebben namelijk een Dot dome cinema, dit is een 3D koepel theater. Een soort bioscoop die over je heen shows afspeelt. Het dot toont hier verschillende soort shows, zo hebben ze live shows maar ook hun eigen home made shows. Het is het zeker waard om eens heen te gaan! 

https://tickets.dotgroningen.nl

5. Jeu de boules Groningen 

Je kent het wel, het spel met de ballen… ja jeu de boules dus. We hebben het allemaal weleens gespeel op de camping, en vaak vonden we het zo saai maar eigenlijk ook wel weer leuk (soms). 
Groningen heeft hier de oplossing voor gevonden. Bier drinken en jeu de bouls. Dit kun je nu doen bij Boel, balls bites en beers! Leuk om eens te doen met je vrienden! 

Voor €12,- kun je met (max) 10 vrienden een baan huren voor 45 min! Super leuk 

https://boelgroningen.nl

Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden & let’s have some fun! Wanneer het virus voorbij is natuurlijk!

-XX- Yoëlle

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.